Zandweg 20a, 4416 NB, Kruiningen, Nederland
+31 (0)113 700266
info@hardemanmotorsport.nl

E89 Z4

E89 Z4

Het is wellicht niet iedereens smaak, maar het is niet te ontkennen dat de E89 Z4 voor zijn tijd een van de leukst sturende en meest sportieve BMW’s was. Op een wat andere manier dan bijvoorbeeld de E90 M3 of 1M coupe. BMW heeft wat meer zijn best gedaan om de sportieve beleving mee te geven en in vrijwel alle varianten zeker als 35is met dubbele koppeling bak en wat aanpassingen onder de motorkap is het een serieus snelle auto.

Daarom is het eigenlijk extra jammer dat deze auto’s nooit met een sper geleverd zijn. Het maakt deze leuke auto’s zo veel meer af. Door de extra grip wordt de auto veel beter controleerbaar en zal deze meer uitnodigen om op de limiet te rijden en het potentieel echt te benutten.

Daarnaast heeft deze Z4 eigenlijk dezelfde achteras als de voorgaande Z4/E46 wat betekent dat deze auto’s ook goed af zijn met een steviger bus in de schommelarm. Dit zorgt er voor dat onder zijwaartse stress de schommelarm niet kan verdraaien en daardoor de sporing van de auto niet continu verandert, dit geeft een onzeker gevoel uit de achteras doordat deze een beetje kan sturen uit zichzelf en dan niet op de goede manier.

En kunnen ze wel eens behoefte hebben aan een differentieel revisie omdat de lage weerstand lagers die af fabriek gemonteerd worden het vooral op de lichtere modellen niet heel lang vol houden.

We helpen u graag verder met het verbeteren of goed houden van uw Z4 en praten u graag bij over de details en mogelijkheden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *