Zandweg 20a, 4416 NB, Kruiningen, Nederland
+31 (0)113 700266
info@hardemanmotorsport.nl

Royal Purple

Royal Purple: de beste olie voor uw auto, verkrijgbaar bij Hardeman Motorsport

In ons vak hebben wij door de jaren heel wat differentiëlen op de werkbank gehad. Voor revisie, tuning, versterking of ratio aanpassing. Vaak hebben deze differentiëlen een lang verleden achter de rug. Differentiëlen van 30 jaar oud zijn geen uitzondering en veel zijn er gebruikt tijdens rally’s, races of dragracen.

Slijtage?

Door jaren lange ervaring hebben wij geleerd waar differentiëlen slijten. En wat de zwakke punten en sterke punten zijn en waar we zo mogelijk verbeteringen kunnen aanbrengen. Daar is niet alles afhankelijk van de olie. Maar door de extreme snelheden en frictie komt er veel stress te staan op lagers, frictieplaten en tandwielen. De functie van olie is een beschermende film waardoor contact tussen metaal met metaal wordt voorkomen. Het spreekt voor zich dat hoe beter deze film aan het metaal hecht, hoe beter deze bescherming zal zijn. Door ervaring hebben wij ondervonden dat er een duidelijk verband bestaat tussen de kwaliteit van de olie en de slijtage van het differentieel.

Temperatuur

Royal Purple: met goede olie zal het differentieel soepeler draaien, de temperatuur minder hoog oplopen. Interne delen als clutches, lagers en drukstukken zullen langer heel blijven. Zo heeft Max Gear 75w140 zich bewezen in de M3 DTM. Waarbij men na een sperklok revisie en het gebruik hiervan een temperatuurverlaging van 40 graden noteerde. Uit onze bevindingen bleek dat Royal Purple Max Gear de beste eigenschappen heeft voor differentiëlen. Daarom hebben wij besloten om dit aan ons assortiment toe te voegen.

Ontwikkeld in de Verenigde Staten

Voor degene die regelmatig op het circuit te vinden is of zich bezig houd met high performance motoren bieden wij deze hoogwaardige olie aan. Deze olie is ontwikkeld in de Verenigde Staten! Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat deze olie zich perfect op moleculair niveau hecht aan het metaal in de motor. Zeker in racerij is dit zeer belangrijk.

Omdat Royal Purple geen aardolie verhandelt zoals Shell is het een relatief onbekend merk. In de Verenigde Staten wordt het veel toegepast in de Nascar Races. Nascar heeft in Europa weinig aanzien. Maar men moet zich niet vergissen in de hoogstaande techniek die daarbij gebruikt wordt: 800pk uit een V8 met ‘old-school’ setup is geen uitzondering.

XPR – Extreme Performance Racing oliën zijn geformuleerd voor veeleisende toepassingen zoals racen! XPR’s sterke beschermlaag is de kracht van deze olie en het is buitengewoon goed geschikt voor de huidige race performance auto’s. Ook voor turbo en supercharged motoren, bijzondere en / of motoren met nitro systemen.

Overtuigd? Bekijk alle Royal Purple producten in de webshop

Of neem contact met ons op voor meer informatie