Zandweg 20a, 4416 NB, Kruiningen, Nederland
+31 (0)113 700266
info@hardemanmotorsport.nl

Royal Purple

Royal Purple: de beste olie voor uw auto, verkrijgbaar bij Hardeman Motorsport

In ons vak hebben wij door de jaren heel wat differentiëlen op de werkbank gehad, voor revisie, tuning, versterking of ratio aanpassing. Vaak hebben deze differentiëlen een lang verleden achter de rug. Differentiëlen van 30 jaar oud zijn geen uitzondering en veel zijn er gebruikt tijdens rally’s, races of dragracen.

Slijtage?

Door jaren lange ervaring hebben wij geleerd waar differentiëlen slijten, wat de zwakke punten en sterke punten zijn en waar we zo mogelijk verbeteringen kunnen aanbrengen. Daar is niet alles afhankelijk van de olie, maar door de extreme snelheden en frictie komt er veel stress te staan op lagers, frictieplaten en tandwielen wat zorgt voor slijtage. De functie van olie is een beschermende film waardoor contact tussen metaal met metaal wordt voorkomen. Het spreekt voor zich dat hoe beter deze film aan het metaal hecht, hoe beter deze bescherming zal zijn. Door ervaring hebben wij ondervonden dat er een duidelijk verband bestaat tussen de kwaliteit van de olie en de slijtage van het differentieel.

Temperatuur

Royal Purple: met goede olie zal het differentieel soepeler draaien, de temperatuur minder hoog oplopen en interne delen als clutches, lagers en drukstukken zullen langer heel blijven. Zo heeft Max Gear 75w140 zich bewezen in de M3 DTM, waarbij men na een sperklok revisie en het gebruik hiervan een temperatuurverlaging van 40 graden noteerde. Uit onze bevindingen bleek dat Royal Purple Max Gear de beste eigenschappen heeft voor differentiëlen, waarop wij hebben besloten om dit aan ons assortiment toe te voegen.

Overtuigd? Bekijk alle Royal Purple producten in de webshop

nl Dutch
X