Zandweg 20a, 4416 NB, Kruiningen, Nederland
+31 (0)113 700266
info@hardemanmotorsport.nl

ZF platensper

ZF is tegenwoordig vooral bekend van zijn mooie 8-traps automaten, maar is al heel lang een grote speler in de versnellingsbak en aandrijflijn markt. Zodoende heeft ZF heel wat auto’s van versnellingsbakken en differentiëlen voorzien. En in die versnellingsbakken en differentiëlen heeft ZF zijn platensperren aangeboden, maar ook platensperren voor versnellingsbakken van andere fabrikanten.

Deze platensperren volgen het originele platensper concept van een kruisas, 4 satelliet tandwielen, 2 zonnetandwielen, een set drukstukken en een of meerdere sets koppeling plaatjes onder druk van een conische veer. Dit sper is in zeer veel auto’s geleverd. Bij BMW van de E9 coupe tot de E39 M5, maar ook bij Alfa Romeo, DAF motorsport, Volvo, Opel, Porsche, Ferrari, Lamborghini, Maserati, AMG en waarschijnlijk meer.

Dit is in basis een heel fijn sperdifferentieel, echter is het zo dat autofabrikanten er vaak voor kiezen om een vrij lichte afstelling te installeren. Een wat sportievere afstelling kan wel eens wat nukkig zijn of een bijgeluid produceren, en dient meer ingereden te worden. Dit vinden veel fabrikanten onwenselijk op nieuwe auto’s, Doordat deze sperdifferentiëlen zoveel gebruikt zijn is het goed mogelijk om ze van upgrades te voorzien.

Zo plaatsen we meer sperplaten, andere frictie materialen, andere voordruk en aangepaste drukringen om aan uw (motorsport-) applicatie te voldoen. Op deze manier is een goedkoop gebruikt sper soms om te bouwen tot professionele drift, trackday, rally of race specificaties.

Een ZF platensper is verstelbaar, beschikbaar als 1, 1,5 en 2-way. Daarmee sperrend op acceleratie en deceleratie. Ze zijn te reviseren en doorgaans relatief goedkoop gebruikt te vinden. Neem contact op voor beschikbaarheid voor uw auto, afstelling of revisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl Dutch
X