Zandweg 20a, 4416 NB, Kruiningen, Nederland
+31 (0)113 700266
info@hardemanmotorsport.nl

Differentieel revisie

Differentieel reparatie? Hardeman Motorsport

Maakt uw auto een zingend/zoemend of een ander raar geluid? Kans is dat het differentieel aan vervanging toe is. Een veel gebruikte oplossing voor dit probleem is de installatie van een tweedehands differentieel. U bent hierdoor mogelijk van het probleem verlost, echter zal dit probleem zich dan na verloop van tijd weer voordoen, daarnaast is er kans dat het niet past of de verhouding incorrect is en de auto niet goed zal werken. Een permanente oplossing is een differentieel revisie met 2 jaar garantie!

Waarom reviseren?

De revisie zorgt ervoor dat uw differentieel weer zo goed als nieuw is. Alle onderdelen met slijtage worden vervangen zodat uw differentieel weer vele kilometers mee kan. Bij revisie wordt uw differentieel volledig uit elkaar gehaald en alle onderdelen worden schoon gemaakt en gecontroleerd. Alle onderdelen met slijtage worden door ons vervangen door nieuwe onderdelen. Vervolgens wordt uw differentieel weer in elkaar gezet en -zeer belangrijk- correct afgesteld. Het differentieel zal nu weer vele jaren soepel en stil functioneren.

320d met kapotte lagers in het differentieel (voor revisie)
Dezelfde 320d na revisie

Bij revisie vervangen we alle lagers, keerringen en andere afdichtingen. Tandwielen worden opnieuw op elkaar afgesteld volgens fabrieks specificatie of op aanvraag voor motorsport gebruik. De buitenkant van het differentieel kan gestraald en gespoten of van poedercoating voorzien worden.

Kan je onder de auto horen of een differentieel aan revisie toe is?

Soms, zeker in het begin van lagerschade is het lastig te merken, maar er zijn een aantal dingen waar je op kan letten.
Draai zoals in het onderstaande filmpje aan de ingaande (Pinion) flens. Dit moet soepel aanvoelen, een beetje weerstand is niet erg. Maar je moet niet het idee krijgen dat er zand in de lagers zit:

Mercedes E-klasse differentieel met lager schade

Draaiend onder de auto is het ook te horen. Dan is het geluid zoals in het onderstaande filmpje:

https://youtube.com/shorts/_p8UQArC2mk?feature=share

Standaard 2 jaar* garantie

Vanwege de zeer degelijke opbouw krijgt u standaard 2 jaar garantie. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over versleten platen, lagers, lekkende keerringen en dergelijke zoals bij de vaak dure tweedehands exemplaren.

BMW 850Ci differentieel voor en na revisie

Na de revisie

Veel automobiel fabrikanten stellen sinds de komst van synthetische olie dat het differentieel olie nooit vervangen hoeft te worden, toch zie je dat de fabrikant van differentiëlen en versnellingsbakken een ander advies geven. Wij adviseren om dit elke 30.000 km (of elke motorolie wissel) te doen, om het differentieel in optimale conditie te behouden.

Op differentiëlen die vanuit de fabriek niet voorzien zijn van een aflaat plug, kunnen wij die voorzien van een plug zodat het wisselen van de olie een stuk gemakkelijker is.

BMW M140i differentieel met aftapplug, vanaf de E8* generatie heeft BMW, behalve op de M modellen, geen aflaatplug meer voorzien.

Ook adviseren wij gebruik te maken van Royal Purple max gear olie. Vanuit onze specialisatie op het vlak van differentiëlen hebben wij de ervaring dat deze olie garant staat voor zo min mogelijk slijtage.

Voor meer informatie over differentieel olie hebben we deze pagina opgezet: Sper en differentieel olie – Hardeman Motorsport

Slijtage?

Door jaren lange ervaring hebben wij geleerd waar differentiëlen slijten, wat de zwakke punten en sterke punten zijn en waar we zo mogelijk verbeteringen kunnen aanbrengen. Daar is niet alles afhankelijk van de olie, maar door de extreme snelheden en frictie komt er veel stress te staan op lagers, frictieplaten en tandwielen wat zorgt voor slijtage. De functie van olie is een beschermende film waardoor contact tussen metaal met metaal wordt voorkomen. Het spreekt voor zich dat hoe beter deze film aan het metaal hecht, hoe beter deze bescherming zal zijn. Door ervaring hebben wij ondervonden dat er een duidelijk verband bestaat tussen de kwaliteit van de olie en de slijtage van het differentieel.

Cayenne turbo achteras differentieel

Temperatuur

Royal Purple: met goede olie zal het differentieel soepeler draaien, de temperatuur minder hoog oplopen en interne delen als clutches, lagers en drukstukken zullen langer heel blijven. Zo heeft Max Gear 75w140 zich bewezen in de M3 DTM, waarbij men na een sperklok revisie en het gebruik hiervan een temperatuurverlaging van 40 graden noteerde. Uit onze bevindingen bleek dat Royal Purple Max Gear de beste eigenschappen heeft voor differentiëlen, waarop wij hebben besloten om dit aan ons assortiment toe te voegen. Lees hier meer informatie over Royal Purple

Voor verdere koeling onder bijvoorbeeld motorsport omstandigheden hebben we ook verdere opties voor differentieel koeling, zoals koelvinnen, grotere inhoud deksels en externe koeler sets met een pomp en radiator.

330i sper differentieel met onze tussenplaat voor meer olie inhoud, rijwindkoeling en gelijk een aftapplug

Poeder coaten

Poeder coaten biedt een extra stevige beschermlaag tegen corrosie en schade op het differentieel. Voor gietstaal differentieel behuizingen bieden we deze service aan waarbij wij nauwkeurig zorgen dat de juiste gedeelte gecoate wordt en de technische en maat specifieke gedeelte niet.

Gepoedercoate en gereviseerd BMW E46 M3 differentieel

Motorsport

Onze basis in motorsport heeft ons altijd geholpen met het snel vinden van de zwakke en sterke punten van een differentieel en uit te vinden welke oplossingen wel of niet werken. Daarnaast heeft dit ons de mogelijkheid gegeven om fijne kneepjes van het sper differentieel afstelling te ontdekken en bent u ook bij ons aan het juiste adres als het gaat om advies, revisie, afstelling en installatie van een sper in uw differentieel.

Kosten

Voor een complete revisie beginnen de prijzen bij 600 euro afhankelijk van het type. In onze webshop www.motorsportparts.nl vindt u ook tarieven terug. Ook kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Geïnteresseerd in een differentieel revisie? Vraag dan nu een offerte aan , whatsapp of bel +31113700266.

Gereviseerde differentiëlen voor alle merken en modellen

Speciale differentielen en reparaties

We bieden ook oplossingen voor speciale differentieel problemen. Zo kunt u bij ons terecht voor:

  • Elektronisch aangestuurde sperdifferentieel problemen
  • Versterken van gevoelige delen in differentiëlen of die door tuning niet meer stevig genoeg zijn
  • Afstelen en reviseren van sperdifferentielen voor onder andere specifieke toepassingen in motorsport
  • Oplossen van speling of beschadigde onderdelen.
Op maat gemaakt deksel voor een Ferrari 250 GTE differentieel. Het oude gebroken onderdeel was niet meer verkrijgbaar.

Niet alleen het differentieel:

Een versleten differentieel is één ding, maar de omliggende delen verouderen mee en daar zijn we op ingericht. We bieden de volgende omliggende onderdelen en aanpassingen aan:

  • Cardanas revisie (ruilunit beschikbaar voor veel voorkomende modellen)
  • Vervangen van differentieel bussen voor rubber of urethaan
  • Aanpassen, afstellen sper differentieel
  • Subframe revisie
  • Wiellagers vervangen
  • Nieuwe aandrijfassen