Zandweg 20a, 4416 NB, Kruiningen, Nederland
+31 (0)113 700266
info@hardemanmotorsport.nl

SL65 AMG

SL65 AMG

Omdat er bij deze SL met biturbo 6.0 V12 een nieuw OS Giken Superlock TCD sper in moest, het oem sper viel wel eens tegen, hebben we van de klant ook gelijk opdracht gekregen alle draagarmen, subframe bussen en motor en baksteunen te vervangen.

SL AMG differentieel met OS Giken Superlock tcd sper differentieel

Het standaard sper van de SL AMG is een platensper van ZF wat op zich een mooie techniek heeft, maar in de opstelling wat aan de voorzichtige kant is. Met een scherper sper is er meer grip te winnen en een auto die beter op het gas te sturen is. Je voelt aan de hand van je gaspedaal wat de auto wil doen in een bocht en daardoor is het niet gelijk een soort driftmachine, maar je krijgt meer controle om te bepalen wat de auto doet.

Van de klant:

De auto kan nu veel beter zijn vermogen kwijt, dat was niet het geval met het oude sper. Hij pakt nu meer grip en je kan nu pas echt de 1000nm benutten. Daardoor voelt de auto een stuk sportiever en directer. Je voelt dat je meer controle hebt over je aandrijving.

De upgrade van het sper heeft voor mijn gevoel de grootste verandering gegeven en het opfrissen van de rubbers is daar een compliment op wat de auto weer strakker en 1 geheel heeft gemaakt.

De motorsteunen van een SL65 zijn helaas wat onder bemeten voor de applicatie en waren lek, dit zijn rubber dempers die met een olie gevuld zijn. Deze lekke dempers houden dan het blok niet goed meer op zijn plaats waardoor de auto zijn directe stuur reactie kwijt raakt en niet meer het vertrouwen geeft die AMG er origineel mee bedoeld heeft.

Deze steunen vervangen betekent echter wel dat het hele motorblok er uit moet. We kunnen ook aftermarket steunen leveren om voorgoed van dit probleem af te zijn, maar die zijn niet origineel. Bij elkaar wel een flinke klus waarbij er met de eigenaar besloten is om gelijk alle rubber delen van de auto aan te pakken. Zodoende is het een zeer fijne comfortabele auto gebleven.