Zandweg 20a, 4416 NB, Kruiningen, Nederland
+31 (0)113 700266
info@hardemanmotorsport.nl

Porsche Cayenne / VW Touareg

Porsche Cayenne / VW Touareg

Aandrijflijn ontwerp:

Alle Porsche Cayenne’s, Volkswagen Touaregs en Audi Q7’s zijn vierwiel aangedreven. Bij het ontwerp van de aandrijflijn is daarbij gekozen voor een achterwiel aangedreven platform met de motor in de lengterichting, waarschijnlijk uit de ontwerpstudio van Porsche, met een aparte verdeel/tussenbak die de aandrijving aftakt naar het voor differentieel. Aanvankelijk gaat al het vermogen naar de achterwielen, maar de tussenbak heeft een elektronisch (e-motor) aangedreven koppeling die bij activatie koppel naar het voordifferentieel kan sturen via een ketting. Dat gebeurt vooral bij hard accelereren of situaties met weinig grip.

Volkswagen Touareg voorzien van voordifferentieel revisie

Tussenbak problemen:

Bij hard accelereren zal deze koppeling snel aangesproken moeten worden, als de koppeling vervuilt of versleten is gaan deze zorgen voor schokken en bonken in de aandrijflijn. Daarnaast is het bij de 2e serie (958) bekend dat de ketting op kan rekken. We zien we het voorkomen dat de ketting-geleiders slijten en lagers beschadigen. Dit kan opgelost worden met een tussenbak revisie om de auto weer stil en speling vrij te maken door het plaatsen van nieuwe keerringen, lagers, koppeling, ketting en ketting-geleiders.

Tussenbak revisie onderdelen

Voor differentieel problemen

Op de voordifferentiëlen zien we relatief de vaak problemen met slijtage op de lagers voor komen. Ook als het differentieel niet aangedreven wordt, dan draait het nog wel mee en maakt zo evenveel kilometers als het achter differentieel met kleinere lagers en minder olie. Als de lagers schade hebben is dat te merken aan een staalachtig schurend geluid waarbij de het voordifferentieel aanzienlijk meer “hol” klinkt dan achter. We hebben de lagers doorgaans altijd op voorraad en bieden revisiekit, revisie en montage aan.

Cayenne 958 voordifferentieel kunnen we voorzien van duurzamer/sterker lagers dan origineel

Achter differentieel problemen

Op het achter differentieel komt het ook wel eens voor dat revisie nodig is, dit differentieel is wel wat minder gevoelig en we zien het vooral voorkomen bij auto’s met veel kilometers. Dit differentieel deelt techniek met de Volkswagen Pheaton.

Porsche Cayenne achteras differentieel gereviseerd