Zandweg 20a, 4416 NB, Kruiningen, Nederland
+31 (0)113 700266
info@hardemanmotorsport.nl

Mercedes A, GLA en CLA (45 AMG)

Mercedes A, GLA en CLA (45 AMG)

De Mercedes A, GLA en CLA klasse is een in basis voorwiel aangedreven auto. Op de sterkere benzine en diesel motoren heeft Mercedes er voor gekozen om 4wiel aandrijving aan te bieden via een achter-differentieel met een actief elektronisch aangestuurde hydraulische koppeling. Zodra er verschil is in rotaties van de vooras met de achteras, dan drukt een pomp direct de koppeling aan. Via een bypass kan de computer dan regelen dat de pomp zijn werk teniet gedaan wordt zodat de achteras niet meer doet in de aandrijving.

Dit systeem kan er voor zorgen dat tot 50% van het beschikbare koppel naar de achteras gaat om zo het tractie probleem van enkel een open differentieel op de vooras te beperken. Door de hydraulische koppeling kan het systeem variëren van 5% tot 50%. Alleen in alle situaties waarbij niet die volle 50% word toegepast (Iets wat de computer dus alleen doet als er echt flink wielslip is op de vooras) slipt deze koppeling.

Een slippende koppeling zorgt voor afzet van staaldeeltjes en warmte ontwikkeling. Bij veel sportief gebruik verbranden bepaalde delen in het differentieel raakt het diff vol met verbrande en staaldeeltjes. Verbrande olie plakt er en zo verzamelt er overal in het differentieel troep en afzet. Zodra dit te erg word gaat de koppeling te hard aangrijpen en is de juiste smering weg, we vervangen de verbrande onderdelen en zorgen dat het differentieel in zijn geheel word gereinigd zodat er geen troep meer door het diff dwarrelt. We kunnen ook de koppeling opnieuw configureren voor een soepeler loop. We vullen het diff met speciale olie die beter bestand is tegen hogere temperaturen om betere duurzaamheid te kunnen bieden. Zo kan je je AMG gebruiken waar deze voor gemaakt is, zonder bonken in de aandrijflijn!

Neem contact op met ons voor een service beurt van je diff. We hebben de auto 1 dagdeel nodig. We kunnen deze service ook aanraden voordat er problemen zijn om te voorkomen dat deze er komen of er lager-schade ontstaat.

Revisie van de lagers om een schurend of zingend geluid te verhelpen is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor planning en details. Prijzen zijn te vinden in onze webshop:
https://www.motorsportparts.nl/mercedes/amg-cla/aandrijving-en-diff/achter-differentieel-service-4matic-w176-c117

 

nl Dutch
X