Zandweg 20a, 4416 NB, Kruiningen, Nederland
+31 (0)113 700266
info@hardemanmotorsport.nl

BMW E31 8-serie

BMW E31 8-serie

De 8-Serie is een bijzondere auto in het BMW gamma. Maar gemaakt als een echte grand tourer is het helaas op het moment niet zo’n hele interessante auto meer buiten dat ze er cool uit zien. Een moderne auto is al heel snel een betere GT, meer comfort, meer opties, meer vermogen, betere versnellingsbak etc. Dat moet zo’n beetje de reden zijn dat de sportievere varianten van oude modellen (911 RS) vaak meer gewild zijn dan de comfort cruisers.

Met de daling van de waarde van deze modellen zijn er vaak veel modellen die daardoor ook steeds goedkoper onderhouden worden. Met de leeftijd van de 8-serie zijn de gebruikte differentiëlen inmiddels al wel eens aan revisie toe. Alle 8-series van 840i tot 850CSi hebben BMW 210mm differentieel. Een hele stevige unit met veel mogelijkheden in sper upgrades, aftermarket sperklokken, revisie delen en andere eindoverbrengingen.

We kunnen deze dus goed reviseren en upgraden. Een kortere verhouding en een sper kunnen de auto al een goede stap laten maken in de sportieve richting.

Naast het differentieel zijn deze auto’s inmiddels wel toe aan een paar verse delen in het onderstel, we hebben ervaring met rubber of urethaan vervangende bussen voor draagarmen, subframe en andere onderstel delen, nieuwe kogellagers, schokdempers, veren en schroefsets die de rijervaring weer helemaal zoals origineel maken of beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *