LET OP, MOMENTEEL NIET LEVERBAAR
BMW E46 platen sperdifferentiŽlen (M en non-M)

BMW E46 M
Hardeman Motorsport levert ook eigen platen-sperdifferentielen voor de bmw e46 3serie.BMWís in de E46 serie zijn af fabriek nooit leverbaar geweest met een sper differentieel op de M modellen na. Een M model sper differentieel is echter niet uitwisselbaar met het standaard BMW differentieel door het verschil in behuizing. Wij leveren hiervoor eigen sperklokken, dit zijn platensperdifferentiŽlen met 4 sperplaten voor een vloeiende sperwerking met veel lock.

Deze sperdifferentielen zijn net zoals al onze andere differentiŽlen op alle manieren aan te passen naar uw wensen, variabele sperwerking, 2 of 1.5 way en in verschillende sperpercentages.

BMW E46 M
De BMW Motorsport modellen M3 en M3 CSL zijn standaard voorzien van een visco sperdifferentieel. Dit is een systeem dat met olie druk opbouwt op het moment dat 1 van de wielen doorslipt en daarmee geleidelijk meer sperwerking afgeeft tot 100%. Dit is een mooi systeem, er zitten echter wat haken en ogen aan.De techniek die voor de sperwerking zorgt laat namelijk eerst toe dat 1 van de wielen doorslipt, pas dan wordt er druk opgebouwd. Dit gaat zeer snel, echter is met racen goed merkbaar dat er hierdoor tijdverlies is. Een goed platensperdifferentieel laat het slippen van 1 wiel sowieso niet toe, waardoor je beter grip houdt en sneller kunt accelereren.

Tevens is het zo dat het sperdifferentieel intern a-symmetrisch is waardoor er na verloop van tijd speling ontstaat op de kortere zijde. Hierdoor gaat het differentieel lekken en bonken. Wij kunnen dit probleem verhelpen door een andere/betere sperklok te installeren.

ZF sperdifferentieel voor E46
Voorheen leverden wij ook de E36 ZF sperklokken voor de E46, zoals dit inmiddels ook door sommige andere bedrijven gedaan wordt. Het is echter erg veel werk om deze klokken pas te maken, waardoor de prijs oploopt. Door een eigen sperklok te gebruiken kunnen wij de E46 platensperdifferentiŽlen tegen betere prijzen aanbieden. Het betreffen nieuwe sperklokken, en geen gereviseerde zoals van ZF.

Uiteraard kunnen wij ook OS Giken Superlock differentiŽlen voor uw E46 leveren, deze zijn nog beter dan ons eigen sperdifferentieel maar hierdoor ook wat prijziger.

Klik hier om meteen een offerte aan te vragen!